Toegang e-bronnen KU Leuven voor leden van Vlaams Ziekenhuisnetwerk

 

 

Hoe PubMed raadplegen?

 1. Ga naar de website van de Biomedische bibliotheek: http://bib.kuleuven.be/2bergen/mgas

   
 2. Om PubMed te raadplegen klikt u op:

  PubMed
   
 3. De loginpagina van de Centrale login verschijnt. Meld aan met je gebruikersnaam (vzn…) en wachtwoord:


   
 4. Daarna kom je in PubMed terecht.

  N.B. Dit is een webadres van PubMed, speciaal voor KU Leuven:
  http://kuleuven.ezproxy.kuleuven.be/login?url=http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?myncbishare=kuleuven . Via deze url krijg je te zien voor welke artikels de KU Leuven toegang heeft tot de full text.
   
 5. Bij een zoekresultaat leidt de knop  je naar de full text of informatie over de beschikbaarheid van de gedrukte versie. Mogelijk is er ook rechtstreekse toegang naar de site van de uitgever zoals in onderstaand voorbeeld via de knop SpringerLink.


   
 6. Alternatief kan je ook de zoekbox op de website gebruiken om PubMed te raadplegen. Klik op het PubMed logo boven de zoekbox zodat dit logo als eerste staat boven de zoekbox:​

In dat geval moet je niet eerst aanmelden via de Centrale login. Dit wil zeggen dat je in PubMed niet gekend bent als gebruiker van KU Leuven. Daarom zullen de knoppen die rechtstreeks naar de site van de uitgever linken (zoals bv.  in bovenstaand voorbeeld) geen toegang geven tot de full text. Je kan dan wel nog via de knop  de full text raadplegen (uiteraard indien deze beschikbaar voor KU Leuvengebruikers), na aanmelden in het Limo-scherm dat dan verschijnt.
Voorbeeld: je krijgt een scherm te zien met de melding: “Please sign in to see the services of your institution. Meld u aan om de diensten van uw instelling te zien”.
Klik dan op Sign in in de rechterbovenhoek:


Na aanmelden zie je in de rechterbovenhoek dat je aangemeld bent. Indien er toegang is tot de full text, dan zal nu de tab “View Online” verschijnen. Klik op die tab om de full text te raadplegen:

Hoe e-tijdschriften raadplegen?

Geef enkele woorden van de titel van het tijdschrift in: