U bent hier: Home / Over de UB

Over de UB

Bibliotheken

De 24 KU Leuven bibliotheken en leercentra zijn verspreid over 12 campussen in Vlaanderen.

  • De campussen te Leuven en Heverlee tellen samen 10 bibliotheken + het leercentrum AGORA. De campus Gasthuisberg (Groep Biomedische Wetenschappen) en de campus Heverlee (Groep Wetenschap en Technologie) hebben elk een campusbibliotheek. Daarnaast heeft elke faculteit van de Groep Humane Wetenschappen een eigen bibliotheek.
  • Campus Kulak heeft haar campusbibliotheek te Kortrijk.
  • De KU Leuven campussen op locatie zijn instellingen met academiserende opleidingen. Zij zijn verspreid over Aalst - Antwerpen - Brugge - Brussel - Diepenbeek - Geel - Gent - Oostende - Sint-Katelijne-Waver. Ze hebben elk hun eigen bibliotheek.
  • MATRIX - Centrum voor nieuwe muziek te Leuven houdt zich bezig met klassieke muziek van na 1950. De werking bestaat uit twee luiken: een documentatiecentrum, dat tot Artes (en dus de UB) behoort, met een ruime collectie aan partituren, opnames en boeken over muziek sinds 1950; en een eigen educatieve werking specifiek gericht op nieuwe muziek.
Associatie

Logo Associatie KU Leuven Via de Associatie KU Leuven is er nauwe samenwerking met de bibliotheken van de geassocieerde hogescholen.

LIBIS

LIBIS beheert het bibliotheeksysteem van de KU Leuven en LIBIS-Net en ontwikkelt informatieoplossingen voor bibliotheken, archieven en musea.
 

Universiteitsbibliotheekdiensten (UBD)

De Universiteitsbibliotheekdiensten vervullen beleidsvoorbereidende taken en omvatten diensten die vereist zijn voor een efficiënte werking van de UB als geheel, zoals: de digitale bibliotheek, catalogiseringsbeleid, digitalisering, open access, poolmedewerkers, interbibliothecair leenverkeer voor geesteswetenschappen, ... .


De structuur van de UB - Gebu 20-10-2005 - pdf bestandStructuur UB - goedgekeurd op 20/10/2005 door Gemeenschappelijk Bureau KU Leuven

Pdf bestand Organigram

Pdf bestand User charter Associatie KU Leuven