U bent hier: Home

Digitalisering

UBD Digitalisering ondersteunt en stimuleert het onderzoek, het onderwijs en de erfgoedwerking van de KU Leuven vanuit haar expertise m.b.t. projectmanagement, auteursrechten en digitale beeldvorming van analoge materialen. 

Samen met de vaste partners UBD Metadata en LIBIS zoekt UBD Digitalisering naar oplossingen voor een breed spectrum van digitaliseringsvragen, gaande van collectievalorisatie tot verrijking van het gedigitaliseerde materiaal voor onderzoek. Collectiebeheerders maar ook onderzoekers en onderwijsverstrekkers kunnen hier met hun vragen en ideeën terecht.

UBD Digitalisering is een team van projectmanagers, auteursrechtenspecialisten en fotografen. Het beschikt over een sterk uitgebouwd Digitaal Labo, waar stukken uit de collecties structureel, binnen digitaliseringsprojecten of via Scan-on-Demand worden gedigitaliseerd met state-of-the-art infrastructuur. 

Ook voor organisaties buiten de KU Leuven levert UBD Digitalisering diensten op maat.

 

Aangeboden diensten

De dienstverlening omvat projectmanagement, (high-end) digitalisering (ook voor externe organisaties), coördinatie van scan-on-demand en advies m.b.t. auteursrecht. 

Meer info

Digitaal Labo

Het Digitaal Labo is optimaal uitgerust voor de digitalisering van fragiel en kostbaar (documentair) erfgoed, met focus op kwaliteit. 

Meer info

 

Contactgegevens

Universiteitsbibliotheek
UBD Digitalisering
Mgr. Ladeuzeplein 21 bus 5591
3000 Leuven
tel: 0032 (0)16 324667
tel: 0032 (0)16 330047 (Digitaal Labo)