U bent hier: Home

Universiteitsbibliotheek


Zoekhulp: wat is Limo?Algemene zoektutorial (Toledo) / Tutorials en tips per bibliotheek

Wat is de UB?

De Universiteitsbibliotheek stelt als kenniscentrum voor studenten en onderzoekers wetenschappelijke informatie ter beschikking. In deze ondersteuning van onderzoek en onderwijs ontwikkelt zij een breed pakket van diensten.

De 24 KU Leuven bibliotheken en leercentra zijn verspreid over 12 campussen in Vlaanderen. Er is nauwe samenwerking met de bibliotheken van de Associatie KU Leuven.

Meer...

Studeren in de bibliotheken

  • Je bent welkom om in de bibliotheken te komen studeren. Bovendien is het AGORA leercentrum uitgerust om je specifiek te ondersteunen in je studie, alleen of in groep. De meeste bibliotheken bieden ook ruimtes aan voor groepswerk.
  • Via Blokken in Leuven zie je waar er nog ergens een plaatsje vrij is. Tijdens de blokperiodes vind je hier ook de extra openingstijden wanneer onze leeszalen ter beschikking staan om te studeren.

Meer...

Elektronische collectie

Onze e-bronnen zijn overal op de campus toegankelijk voor personeel en studenten, via een vaste of draadloze internetverbinding. Ook buiten de campus kan je deze collectie raadplegen.

Meer ...

Je kan items uit onze collecties (tegen betaling) laten digitaliseren.

Meer ...

Erfgoed

Het bibliothecaire erfgoed wordt hoofdzakelijk bewaard in de Bijzondere collecties en de Maurits Sabbebibliotheek. Het bevat bijzondere collecties en topstukken van wereldformaat.